Keress meg a Facebook-on ♥ Keress meg a Google+-on

2013. február 27., szerda

Alkati sajátosságok


Alkati sajátosságokKevesen tudják mi áll jól egyes testalkati típusoknak, ezért sokan melléfognak, ha vásárolniuk kell. Összegyűjtöttem nektek alkati sajátosságokat, hogy könnyebben átlássátok ki, hogyan, és mit viseljen:)Alma alkatAz ilyen testalkatnál a vállak, és a csípő között „hiányzik” a derék, mivel ez a típus általában oda hízik. A vállak íveltek, a csípő kerek, de a has és a mellkas egybeolvad. A kar és felsőtest szélesebb, ugyanakkor a csípő keskenyebb. Adj helyet a nyakadnak, de a vállaidat ne hagyd szabadon. Optikailag megnyújthatod magad a hosszanti csíkozással, vagy hosszirányú mintákkal. A ferde szabás, és az aszimmetrikus színhasználat is kedvező. A felsőruházatod combközépnél végződjön, de ne legyen nagyon bő, nem jelenti azt, hogy lepedőben kell járnod! A hasat az ejtett derék, vagy buktatott felsőrész nyújtja. Egyenes szoknyát viselj, térd alatt végződő hosszal. A magas sarkú cipő sokat segít a nőies külső megteremtésében. A sötét színekben jól mutatsz.

-Kerüld a fényes anyagokat,a csillogó darabokat, fodrokat.
-Az arany és az ezüst kis mértékben megengedett, de azok is inkább a dekoltázsnál.
-Mivel a testalkatod kerek, ezért a vastag anyagból készült, merev hatású kelmék elállnak a testedtől. Neked inkább a lágy esésű anyagok állnak jól, azokat részesítsd előnyben!
 -Ne hordj csíkosat, mert a gömbölyű felületen még nagyobbnak látszanak!


Körte alkat


Képzeljük el ezt alakot úgy, mint egy körtéét. A felsőtest keskenyebb, mint a csípő illetve a fenék.  A magyar nők többsége ebbe a csoportba tartozik. Nem a legkedveltebb alkat, hiszen trükközni kell, hogy arányosnak tűnjünk, de pánikra semmi ok, hiszen tudjuk, a szépségért meg kell szenvedni. A színek fontos szerepet játszanak, felülre világosabb, alulra sötétebb darabokat válassz! Kezdjük akkor a felsőrésszel : Keskeny felsőtesten a hangsúly, deréktól lefelé pedig próbáljunk az egyszerűségre törekedni. Nagyszerű megoldás lehet a válltömés,- most éppen divat is-, de azok se keseredjenek el akik nem szeretik, mert van más megoldás. Választhatunk galléros blúzokat, felsőket, sőt, külön is kapható már díszített gallér, ezek nagyszerűen alkalmazhatóak ennél a típusnál. Ha szereted láttatni a nyakad, akkor a csónaknyak remekül áll, hiszen optikailag szélesíti a felsőrészt.  
Továbbá.. aki imád sálat tekerni a nyaka köré, az boldog lehet, mert mindenféle stóla, kendő, nyaklánc, réteges öltözködés segíti a hangsúlytalan területek hangsúlyossá válását. Fontos, hogy ha rétegesen öltözünk, az egyik réteg csípő alá érjen. Ne viseljünk sztreccs pólókat, testhez simuló felsőket, mert az még erőteljesebben kihangsúlyozza a széles csípőrészt!
 A csípőre szabadon omló, lágy esésű anyagokat részesítsd előnyben. Ha hosszú rád a farmered, és vágás nélkül hajtod fel, azt mindig belülre hajtsd fel, ugyanis az újabb vízszintes tagolások miatt a lábad hossza optikailag megrövidül, és így zömökebbé válhatsz! Egyenes,vagy enyhén szűkülő szoknyánk hossza térdig vagy bokáig érjen! 
Cipőre is fontos odafigyelni: Ha szereted a magassarkút, őrizd meg jó szokásod, ugyanis ez a legelőnyösebb viselet. Ha ezt kényelmetlennek érzed, az sem baj, de figyelj oda, hogy a  cipőd ne legyen lapos. Itt sajnos meg kell említenem, hogy a babacipőket jobb mielőbb elfelejteni.
Anyagok terén válassz, lazább szövésűt, gyapjút, jerseyt vagy selymet!
A felsőrészen a minták lehetnek feltűnőbbek , színesek, nagyméretűek, míg az alsórészen inkább apróbbak, egyszínűek.


Homokóra alkat


Hellloo 90-60-90! Tudtátok, hogy ez a legnőiesebb méretsor? Ha eddig még nem, akkor most kiderült.

Ennél a típusnál a váll egy vonalban van a csípővel, a derék pedig vékony akár a homokóráé.  Ha ilyen alakod van, előnyös a testvonalat kiemelő, derekat hangsúlyozó ruhákat hordanod.
 A derékban szűkített fazon mindig nőies és frappáns megoldás! Viselhetsz vékony, vagy vastag övet, neked mindegyik jól áll!
 A ceruzaszoknya ideális a domború csípőre, akkor is ha kicsit molettebb az alkatod. Érdemes kiemelni az alsó- vagy felsőrészt.  A felsliccelt szoknya optikailag nyújtja a lábakat, ilyenkor bátran viselhetsz magassarkút a biztosabb eredmény érdekében! A "V" nyakkivágás pedig a felsőtestre tereli a hangsúlyt, ami ennek a típusnak szintén remekül áll. 
Bátran válassz galléros ruhadarabokat! Alapdarabnak számít a kardigán vagy az egygombos kabátka, amivel a derekat nagyon jól kiemelhetjük. Ne viselj túl szűk nadrágot, mivel az nagyobbnak láttatja a csípőt. Helyette inkább az egyenes vonalú , vagy enyhén bővülő fazon a jó választás. 
Mindenféle fodor, rojt, zseb, comb oldalára eső minták, ejtett övek tabu, mivel ezektől szélesebbnek tűnhetsz!
 Ruháid anyaga legyen lágy, könnyű esésű. Minták terén nem mindegy mit viselsz: a diszkrét, lágy esésű, absztrakt, pöttyös virágos motívumok ajánlottak, viszont a nagy mértani mintákat kerüld!

Fordított háromszög alkat


Két változata van:
-Széles váll, sportos fiús alkatod van
-Széles váll, nagy mellek, míg a csípő és a fenék lapos.

Mindkét esetben a közös, hogy a váll és a felsőtest erős, a csípő vékony.
Ilyenkor a legfőbb feladtunk, hogy az alsótestet egyensúlyba hozzuk a vállal.  Sokan elkövetik ilyenkor a hibát, és bő pulcsik alá rejtőznek. Ez nem megoldás, gyorsan felejtsük el!
Az előnyös felsők azok, amelyek egyszerű szabásvonallal rendelkeznek, a feszes fazonok,valamint a karcsúsított derékvonalat hangsúlyozó kabátok.  
A diszkrét nyakkivágás az, ami a legjobban áll neked, valamint az álló-vagy nagy kihajtó nélküli gallér.
Viselj raglán vagy japán ujjú ruhákat, mert ezek keskenyítik a vállaid!
Ha a derekad vékony, karcsúsított darabokkal, vagy egy övvel pompásan kihangsúlyozhatod. 
Lefelé haladva legjobban a derékban szűk nadrágok és szoknyán állnak, mert kiemelik a vékony csípőrészt. Nyugodtan viselhetsz olyan darabot is, ami alapból szűk, de rátett zsebek, bújtatott tagolások vannak rajta. Tehát a derekadnál bővülő fazon az előnyös, a nadrág szárai pedig szűken fussanak le.
Anyagból sem mindegy, hogy melyiket választod: a szoros szövésű kelméket részesítsd előnyben, mivel ha laza anyagokat választasz, azok könnyen szélesíthetnek. 
A felsők sötétebbek, egyszínűek, az alsók világosabbak, mintásak is lehetnek.

Amit NE viselj:
-A csónaknyak, válltömés, pántok kiemelik a vállakat, úgyhogy ezeket, ha lehet, inkább hanyagold! 
-A széles gallér, valamint a buggyos ujj sem megfelelő számodra. 
-A húzott derekú ruhák kövérítenek, a fodros, flitteres felsők, sem előnyösek, mert optikailag még nagyobbnak tűnik a felsőrész.
- Az emelt derekú nadrág nem ajánlott.


Egyenes vagy deszka

Ennél a típusnál a váll és a csípő elölnézetből egy vonalban van. A derék maximum 15 cm-rel keskenyebb a csípőnél. A mell, a csípő és a fenék lapos, a váll egyenes, szögletes.Jellemző erre a típusra, hogy nehezen híznak, amit persze ők nem szeretnek, de mindenki más irigyel tőlük:) Hát..a szomszéd kertje mindig zöldebb, ugye?:) Ugyanakkor a mellek általában kisebbek mint az átlag, de ezen optikailag segíthetünk:
-Fodrok, minták, különböző díszek. 
-Gallérok, zsabók
A mell alatt elvágott felsők, kötős kabátkák, kardigánok a ruhatáradból nem hiányozhatnak!
A lágy esésű anyagokat részesítsd előnyben, mivel így az összhatás lágyabbá, nőiesebbé válik. Blézereknél jól áll a hosszú, és a rövid Chanel fazon egyaránt.
A ruhád legyen karcsúsított, de ne túl szorosan! Öveket is viselhetsz, viszont ezek se legyenek nagyon meghúzva! 
A hangsúlyt próbáljuk az arcra, és a lábakra terelni! A karcsúsított "skinny" nadrágot az ilyen típusnak találták ki, mivel remekül kihangsúlyozza a vékony lábakat!

Előnytelen viselet:
-A túl bő férfias fazon. Nem kell elbújni, attól, ha felveszel egy kapucnis pulóvert nem leszel kövérebb, csak lógni fog rajtad a ruha!
-Zsákruha-hasonló okok miatt, mint az előző pontban említettnél.
-A túl szűk feszes felsők sem előnyösek számodra, mivel "összenyomják" a felsőtested.

Rövid derék

Onnan tudod, hogy a derekad rövid, hogy kicsi a távolság a melled és a csípőcsontod között.  
A figyelmet érdemes a lábakra terelni, hogy hosszabbnak tűnjenek. A hosszanti szabásvonalakat részesítsd előnyben, ilyen egy  blézer vagy egy hosszabb blúz, melynek  viselése optikailag nyújtja a derekad! 
-Kerüld a felül zárt megoldásokat, a nyakpántszerű kiegészítőket!
-Minél hosszabb ékszereket viselsz, annál jobb. 
-Ami a lábakat illeti, a rövid szoknya, csípőnél kezdődő szoknya, valamint a 3/4-es nadrág remek választás.
-Az oldalt zsebes nadrágot, csak azok viseljék, akiknek vékonyabb lábuk van, mert a zsebek miatt rövidnek tűnhetnek a lábak.

Ami kifejezetten nem ajánlott, az a széles öv, mivel nincs neki hely a mell és a derék között, így „zsúfoltság” benyomást keltheti az öltözékünk. 
Ezen kívül hanyagold a sztreccs, szűk fazonú, valamint az egyszínű ruhákat.Hosszú derék

Ha hosszú a derekad, akkor nagy a távolság mell és a csípőcsont között.
Az ilyen típusú embereknél általában a láb rövidebb, ezért érdemes azokat hangsúlyozni, valamint a felsőtestet tagolni.
Használhatsz vastag öveket, valamint magasan végződő felsőket. 
Magasított derekú szoknya vagy nadrág előnyös viselet. 
A hosszított blézereket, blúzokat, csípőnadrágot kerüld.Remélem sokaknak segítettem, talán így könnyebb lesz az öltözködés és a vásárlááás:) Hajrá-hajrá!
D.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése